Для копчення найчастіше використовують деревну тріску або дрова (невеликі поліни). Тріска підходить для швидкого приготування. Вона швидше згоряє, тому ідеальна для приготування риби, птахів та невеликих шматків м'яса. Дрова відмінно підійдуть для тривалого низькотемпературного копчення.18 квіт. 2021р.

Якою тріскою краще коптити рибу холодного копчення?

Для приготування рибних страв використовують вільху та ялівець або деревину плодових дерев: груші, яблуні, горобини. Найпоширеніший варіант – тріска на основі вільхової стружки, яка надає страві золотистої скоринки та унікального аромату.

Яка тріска підходить для риби?

Для риби підходить тріска яблуні, груші, вишні, сливи, вільхи, бука. Також можна додати ялівець, евкаліпт та персик. Для курки – тріска груші, черешні, чорної смородини, персика, абрикоса, сливи, дуба.