У промисловості оцтову кислоту одержують шляхом карбонілювання метанолу.. У харчовій індустрії її отримують шляхом оцтовокислого бродіння етанолу, яке є процес спиртового бродіння. Оцтова кислота також проводиться шляхом перегонки деревини.26 жовт. 2021 р.
Як і з чого роблять оцет?
Їдальня оцет отримують розведенням водою оцтової есенції, що містить близько 80% харчової оцтової кислоти, одержуваної оцтовокислим бродінням рідин, що містять етиловий спирт, оцтовокислими бактеріями в аеробному середовищі – вони окислюють спирт, але не повністю, не до вуглекислого газу, але тільки до оцту.Похожі
Що входить до складу оцту?
Натуральний оцет, в залежності від продукту, на основі якого він виготовлений, містить винну, яблучну, лимонну, янтарну кислоту, оцтову, щавлеву, молочну, а також альдегіди, спирти та воду. Синтетичний оцет містить оцтову кислоту та воду.