Латка – це каструля довгастої форми (овал), призначена для приготування птиці. Як правило, гусятниці роблять чавунними та товстостінними, з товстою масивною кришкою – так вони краще зберігають тепло і дозволяють страві, що готується, томитися у власному соку.

Чим відрізняється каченя від каструлі?

каченя і гусятниця мають витягнуту форму, тоді як казан — круглий у плані; у качениці, гусятниці та латки дно плоске, тоді як у традиційного казана – округле; казан зазвичай не має кришки.Похожі

Як називається Каструля для гасіння?

Кассероль (Casserole) – це керамічний або зроблений з жароміцного скла горщик або каструля. У цьому посуді гасять овочі, птицю, рибу, морепродукти та м'ясо в соусі. Великий плюс касеролі у практично герметичній кришці та конструкції, призначеній для тривалого стояння в духовці.