Замочіть птицю на 2-3 хвилини, кілька разів струсіть її. Потім трохи обсушіть її і тоді вже можна знімати з неї пір'я. Найкраще обпекти її спиртом, щоб видалити залишки пір'я, потім видалити нутрощі. Готово, ваша качка готова до перетворення на ароматну запечену качку з лимоном.17 серп. 2020р.

Як легко та швидко видалити пеньки з качки?

Макнути в окріп. навіть не вмочити, а потримати хвилину-другу. І відразу, поки тушка не охолола, сильно потерти шкіру, деякі навіть шкребуть ножем. Більшість пеньків та пуху при цьому вилізуть, а що залишиться – легко висмикується пальцями.

Як швидко видалити пір'я з качки?

При ошпарюванні качку опускають на хвилину в гарячу воду, але не окріп (70-80 градусів), а після цього видаляють пір'я. Потім птах підвішують за ноги і якнайшвидше обскубують. Такий метод має недолік: м'ясо качки червоніє, а пух уже не можна буде використовувати.