Як правильно вимочувати баклажани перед приготуванням?
Баклажани нарізають і опускають у каструлю із холодною підсоленою водою. Так як баклажани у воді не тонуть, доведеться притопити їх за допомогою гніту. Півгодини такої «ванни», і вся гіркота з баклажанів йде. Залишиться їх обполоснути, віджати від надлишку води та приступити безпосередньо до готування.
Чи потрібно замочувати баклажани перед смаженням?
Якщо збираєтеся смажити баклажани, нарізані кружальцями, кубиками або стрічками, і хочете, щоб вони добре тримали форму і не розвалювалися, шкірку не потрібно зрізати. У цьому випадку можна використовувати бабусин спосіб позбавлення «синеньких» гіркоти. Для цього достатньо замочити овочі у солоній воді у пропорції 1:1.