У грибний суп прийнято додавати манку, перловку, пшонку чи рис. Ці види круп поєднуються з будь-якими грибами – і печерицями, і подосиновиками, і лисичками. Найбільшою популярністю, мабуть, користується грибний суп з рисом.

Бульйон із грибами краще вжити відразу після приготування. Але за гострої необхідності його можна, можливо відправити до холодильника – не більше ніж на 24 години. Якщо перша страва приготована: із плавленого сиру – 48 годин; із натертого твердого сиру – 36 годин.

У грибному супі містяться важливі вітаміни групи В (В6, В2, В1), які необхідні для нормалізованої роботи нашої нервової системи, а також підтримують шкіру, волосся та нігті у здоровому стані. Вітамінів групи В в грибному супі міститься набагато більше, ніж у злаках та овочах.