Щоб при варінні крохмалю не утворювались грудочки, потрібно розвести крохмаль попередньо у холодній воді до часткового розчинення. Потім влити одержаний розчин у киплячу воду при безперервному помішуванні. Якщо додати в цей момент цукор та ягоди (або ягідний сік), можна зварити смачний кисіль.

Перед додаванням крохмалю у гарячу рідину, розбовтайте необхідну кількість крохмалю у невеликій кількості холодної рідини. Не забувайте, що крохмаль робить блюдо більш «несмачним», тому трохи збільште кількість цукру та лимонної кислоти у блюді.

Пропорції: 1 л води розводять чайну ложку крохмального порошку. Для накрохмалювання сорочок, серветок, скатертин концентрацію збільшують до середньої: столова повна ложка крохмалю на літр води.

Розчиніть крохмаль у половині склянки холодної води так, щоб вийшла однорідна рідина. Воду, що залишилася, доведіть до кипіння. Потихеньку вливайте крохмаль у киплячу воду, не перестаючи помішувати. Отриманий розчин має стати прозорим.