Заморожування: 1-й спосіб – тримайте рибу в морозильнику або на морозі за температури – 28 градусів протягом 41 години. 2-й спосіб – при температурі -35 градусів заморожуйте рибу 10 годин. Не можна вживати малосолону рибу та струганіну.

Чи можна їсти заморожену рибу? З глистами?

Гельмінти гинуть при високих температурах та заморожуванні. Перед вживанням рибу слід ретельно просмажувати, варити або витримати в морозилці не менше 3 діб.. При засолюванні рибу слід витримувати в солоному розсолі протягом 2 тижнів.

Скільки потрібно морозити рибу, щоб убити опісторхоз?

– Виморожувати при температурі – 30 градусів Цельсія і нижче протягом 48 годин з наступним швидким розморожуванням у теплому приміщенні. Теплові способи обробки найнадійніші, і їм слід віддавати перевагу.