Щоб риба рівномірно прокоптилася, її треба правильно розмістити у коптильні. У нашій домашній коптильні для цього є спеціальна хрестовина з гачками. Обв'язану спеціальною мотузкою рибу підвішують за петельку до гачка і залишають у такому вигляді, доки риба не буде повністю готова.24 лют. 2019р.

Як правильно укладати рибу у коптильні?

Рибу посолили, провітрили, заклали в коптильню тирсу, зверху на ґрати помістили лускаті «напівфабрикати», щільно закрили кришкою і розпалили гарне полум'я..

Чи потрібно перевертати рибу в коптильні?

У процесі копчення тушки кілька разів перевертають. Роблять і так. Підготовлену рибу надягають на несмолясті палички, і встромляють у землю біля вогнища з підвітряного боку, щоб риба знаходилася в гарячому диму. Готова копчена риба має бронзово-золотистий колір та специфічний, дуже смачний запах.