Покладіть гусака на дошку грудкою вгору, відріжте крила суглобом. Відріжте від тушки ніжки суглобом, розріжте їх суглобом між гомілкою і стегном. Зробіть довгі розрізи по обидва боки вздовж грудної кістки. Акуратно підрізаючи м'якоть знизу, відокремте обидва груди філе.Jan 13, 2018

Відріжемо по суглобах лапи та крайню частину крил. Видалимо всі пеньки, що залишилися від пір'я, уважно досліджуючи тушку гусака. Зробимо акуратний поперечний надріз у нижній частині живота тушки, намагаючись у жодному разі не зачепити внутрішні органи. гусака. Дістанемо потроху рукою так, щоб не порушити їхню цілісність.

Існує кілька альтернативних способів, як пом'якшити гусака: можна замаринувати тушку на ніч у воді, змішаної з невеликою кількістю яблучного оцту; залити гусака білим вином та залишити до ранку в холодильнику; проколоти м'ясо у кількох місцях гострою вилкою та натерти соком чорноплідної горобини.

Щоб так обробити тушку гусака потрібно лише засунути ніж усередину тушки і проткнути її. Далі тушка ділиться навпіл неспішними рухами паралельно хребту до себе. Спочатку розділяються спинка та грудка, а потім кожна з отриманих частин розрізається на дві приблизно рівні частини.