Кисло-солодкий смак соку гранату діє не тільки освіжаюче, але збуджує апетит і сприяє кращому засвоєнню їжі, тому ці фрукти вживають перед їжею. Але й після їжі гранат – чудовий десерт.

Пити гранатовий сік рекомендується перед їжею – Він покращує апетит і сприяє хорошому травленню.

Рекомендують гранатовий сік і при серцево-судинних захворюваннях через високий вміст вітаміну К і магнію. Гранатовий сік містить багато фруктових кислот, які дратують стінки шлунка. Тому вживати його краще у розведеному вигляді.

Зріжте у граната верхівку і надріжте шкірку вздовж прожилок. Далі вам залишається лише перевернути гранат над мискою і активно постукати ложкою, щоб зерна потрапляли в миску. Якщо не хочете забризкати навколо, вибирайте максимально глибоку миску.