Час замочування перлової крупи може бути від чотирьох до десятої години, тобто можна залишити її у воді на всю ніч. На 1/2 склянки перловки беремо 2 склянки води.
1,5 години Варити перловку у каструлі на плиті без замочування доведеться 1-1,5 години. Продукт виходить аль денте і доварюється вже в супі. Якщо додати суху крупу відразу в супйого доведеться готувати додатково не менше 1 години. При цьому крупа всередині залишається твердою.
Як варити перлову кашу на плиті Покладіть крупу в каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні від 40-50 хвилин до години (залежно від того, чи спочатку замочувалась перловка). Щоб приготувати перлову кашу на молоці, залийте крупу 1–2 склянками води та кип'ятіть 15 хвилин.