Щупальця кальмарів треба розморозити, потім залити окропом у співвідношенні вода: кальмари 3:1. Щупальця залишають у воді 15 хвилин, потім видаляють шкірку пальцями.. Якщо чистити щупальця другим способом, варять кальмарів протягом 3-4 хвилин, потім промивають проточною водою і знімають темну шкірку пальцями.

Як правильно чистити кальмари до варіння чи після?

Як почистити кальмара Щоб шкірка видалялася легше тушку кальмара треба ошпарити окропом і потримати кілька хвилин у гарячій воді, потім одразу промити у холодній воді. Під впливом води високої температури, шкірка легко видаляється з тушки.

Чи потрібно чистити кальмари усередині?

Найнеприємніше у приготуванні кальмару – очистити його від плівок. Робота ця трудомістка: потрібно зчистити плівку як із зовнішнього боку головоногого молюска, так і зсередини.