Здоровим людям можна вживати перець хоч щодняякщо організм до нього адаптований. Завдяки цьому можна зміцнити імунітет та «розігнати» метаболізм. «Завдяки вживанню перцю можна скинути вагу. Він активізує імунітет та метаболізм.

Чому не можна їсти гострий перець?

Що всередині гострого перцю? Незважаючи на те, що чилі містить ряд корисних речовин, наприклад, хлорофіл та антиоксидант лютеїн, вживання цього перцю в їжу може спричинити певний дискомфорт. Зокрема, нудоту, блювання, біль в очах, діарею, біль у животі, печію та головні болі.

Як правильно їсти пекучий перець?

Використовують його у свіжому, висушеному, замороженому та маринованому вигляді. Перець не втрачає своїх властивостей під час термічної обробки. Свіжі плоди перцю використовуються у стравах з м'яса, птиці та риби, в овочевих салатах та рагу, в азіатських супах, як приправа до пасти та рису, у соусах та заправках.