У чорному рисі особливо багато заліза, цинку, марганцю, калію, фолієвої кислоти.. Саме тому китайці використовують чорний рис для лікування анемії, поганого зору, випадання волосся. Чим темніше забарвлення чорного рису, тим більше антиоксидантів.

Чим відрізняється чорний рис від звичайного?

У складі чорного рису більше міді, калію, цинку, заліза, магнію, ніж у звичайному білому рисі. Чорний рис має легкий "горіховий" смак з невеликою часткою солодощі. Його використовують для гарнірів та різноманітних гарячих страв. Дикий та чорний рис добре поєднуються з м'ясом, овочами та морепродуктами.

Звідки береться чорний рис?

Чорний рис – Zizania latifolia або caduciflora – китайський вид дикого рису. Він широко вживався у Стародавньому Китаї. І в наші дні в Китаї ця рослина, як і раніше, продовжують культивувати, але не через насіння, а через смачні стебла.