Їх додають у салати, надаючи своєрідного смаку. Суху або заморожену зелень використовують для приготування страв із м'яса та риби, гасіння овочів. Як приправу листя хрону додають у супи та соуси. Більш того, цілісні пластини використовують замість капустяного або виноградного листя для приготування голубців.8 лист. 2022р.

Для чого застосовують листя хрону?

Рослину рекомендують для профілактики цинги. Листя хрону мають сечогінну, протизапальну, антибактеріальну, бактерицидну дію. Не рекомендується хрін при гастритах з підвищеною кислотністю, виразці шлунка та захворюваннях нирок.

Як зробити ліки з листя хрону?

Листя хрону ретельно вимити, обсушити та нарізати шматочками довільного розміру, видаливши грубі черешки. Дуже щільно укласти в банку до верху, влити горілку, накрити і поставити на нижню полицю холодильника на 6 днів. Процідити настоянку через дрібне сито, перелити у чисту пляшку.