Амарантове борошно використовується при приготуванні каші, коржів, хлібобулочних, кондитерських та макаронних виробів. Насіння та борошно амаранту

амаранту

ἀμάραντος — нев'янучий) широко розповсюджений рід переважно однорічних трав'янистих рослин з дрібними квітками, зібраними в густі колосовидно-урібні суцвіття. Належить до сімейства Амарантові (Amaranthaceae). Відомо понад 100 видів, які виростають у теплих та помірних областях.

https://ua.wikipedia.org › wiki › Амарант

Амарант – Вікіпедія

можна також використовувати у вигляді добавки до страв звичайного раціону. 6 травня 2020 р.

Що можна приготувати з амарантовим борошном?

Можна приготувати кашу з зерен або випічку з амарантового борошна.. Для сніданку підійдуть, наприклад, амарантово-овсяні мафіни (рецепт). Будучи чудовим джерелом клітковини, амарантове борошно використовується для профілактики та лікування запорів та чищення кишечника та організму в цілому.

Для чого використовують Амарантове борошно?

Ви можете додавати її у випічку, в м'ясні, овочеві та рибні фарші, в каші та супи, а насіння рослини використовується в консервуванні. У кулінарії знаходить застосування не тільки амарантове борошно, а й листя амаранту, з яким готують салати, омлети та запіканки.