Хоча час соління надає лише незначний вплив на час приготування їжі, рекомендується додавати сіль у киплячу воду. Це зумовлено тим, що в холодній воді кристали солі гірше розчиняються та тонуть. На дні каструлі можуть утворитися непривабливі плями через високу концентрацію солі на дне.19 лип. 2022р.

Коли треба додавати сіль?

Коли потрібно кидати сіль у суп і в борщ І суп, і борщ солити потрібно під кінець: коли щойно зварилися основні продукти (коли вже не тверді) – але в той же час ті ще не переварилися (тобто хвилин за 10-20 до закінчення варіння). У цьому випадку сіль убереться рівномірно, і смак страви буде насиченим і пікантним.

Чому потрібно кидати сіль у киплячу воду?

Сольовий розчин має більшу щільність, що сприяє більш рівномірному розподілу тепла в процесі варіння.. Крім того, у більш щільній воді яйця плавають на поверхні, а не б'ються об стінки каструлі, а значить, у вас буде менше шансів, що вони потріскаються.