Взагалі гасити соду можна будь-якою кислотою: лимонним соком, апельсиновим, кефіром, кислим молоком. Так само соду можна гасити окропом. При нагріванні від 60 градусів сода також гаситься. Саме тому, якщо її додають у тісто пісне, то реакція все одно відбувається під час нагрівання.7 черв. 2021р.

Навіщо гасити соду лимонною кислотою?

Зокрема, лимонна кислота і сода дають настільки активну реакцію, що сода, Як елемент, починає розпадатися і виділяти велику кількість вуглекислого газу, завдяки якому тісто виходить повітрянішим, легким і пористим.Похожі

Чи потрібно гасити соду для випікання?

У рецептах випічки для пишності тіста рекомендують додавати соду. Але вона дає тесту "мильний" смак. Тому досвідчені господарки одностайно рекомендують гасити соду оцтом – гасіння прибирає неприємний запах.