У складі пшеничного крупи міститься багато вітамінів, зокрема В1, В2, В6, З, Е, РР і F, і навіть мінерали — фосфор, калій, йод, магній, кальцій, марганець та інші. Є в цій крупі такі корисні речовини, як холін, ніацин, біотин, каротин і фолацин.

Яка каша найкорисніша?

каша – гречана Безумовно, найкорисніша каша – гречана. Найкраще варити її на воді. У такому разі вона підійде тим, хто «на дієті» завдяки своїм властивостям вона дає насититися надовго. І підходить діабетикам через низький глікемічний індекс.

Коли не можна їсти пшеничну кашу?

Шкода пшона та протипоказання пшоняної каші Пшоняну та пшеничну кашу рекомендується їсти з обережністю при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, особливо при гастриті та виразках, а також при непереносимості будь-яких елементів у складі.