Спочатку визначається рівень глюкози у крові натще. Після цього протягом 5 хв треба випити 75 г. (5 пакетів по 15 г.) глюкозирозчиненої в одній склянці (250 мл) води. Під час проведення проби в осіб із надмірною вагою, глюкозу додають із розрахунку 1 г на 1 кг маси тіла, але не більше 100 г.

Застосування сухої глюкози: Глюкозу можна, можливо використовувати замість цукру (цілком або частково) при виробництві шоколаду. Цей моносахарид використовують для підсолоджування фруктових консервів, виноградних вин, слабоалкогольних та безалкогольних напоїв, морозива та згущеного молока.

Після забору крові натщесерце (перша точка), необхідно випити спеціальний розчин. Його готують із 75 г порошку глюкози та 250-300 мл води. Пити розчин потрібно повільно, не швидше ніж за 5 хвилин. Для дітей розчин готують інакше – 1.75 г порошку глюкози на 1 кг маси тіла, але не більше ніж 75 г.