Хімічний склад кишмишу подібний до складу білого винограду. У ньому дуже мало ресвератролу, необхідного для серця, зате він багатий на інші антиоксиданти, наприклад, вітамін С і хлорофіл. Ці компоненти беруть активну участь в обміні речовин, підвищують імунітет, зростання та відновлювальні процеси в тканинах.

Чим корисний Кіш?

Ягоди Кишміша чорного багаті на вітаміни групи В, а також А, Н, С, РР, Е. Також у їх складі міститься цинк, магній та йод, залізо, кальцій та фосфор.. Смак ягід насичений, яскравий, багато хто вважає, що він навіть більш приємний, ніж у кишмиша Променистого – безперечного лідера за смаковими якостями.

Що корисного у Кішміші?

в ньому багато вітамінів – А, Е, РР, В9; є аскорбінова, лимонна, янтарна кислоти; містяться і мінеральні речовини, як залізо, натрій та інші; є ефірні олії, флавоноїди.