Зелені яблука також корисні, але у них міститься менше бета-каротину. Колірні пігменти (бета-каротини) є для деяких людей алергеном, тому їм краще вживати саме зелені яблука", – наводить слова фахівця "Москва 24". 9 груд. 2021 р.

Що краще зелені чи червоні яблука?

Зелені яблука, на відміну від червоних, містять найбільш важливий для нашого організму мікроелемент – залізо і вітамін С. 3. Шкірка і м'якоть зелених яблук багатіша на вітаміни групи PP, А, B1, B2, B6, що дозволяє використовувати їх як замінник вітамінним комплексам.

Чому зелене яблуко корисніше червоного?

Дієтолог зазначає, що вміст корисних речовин у фрукті безпосередньо залежить від кольору. У червоних та жовтих яблуках більше каротину (він має значення для здоров'я клітин та зору), а в зелених – більше заліза. В одному яблуку міститься 25% від добової потреби аскорбінової кислоти.