Йогурт або кисломолочний продукт Справжній йогурт складається з натурального молока та закваски, що містить культури болгарської палички та термофільного стрептокока. Однак у різних країнах світу до складу йогурту ставляться по-різному, більш менш суворо.

Що входить до складу йогурту?

У склад класичного йогурту входить молоко та закваска, що складається з молочнокислих бактерій, що підтримують мікрофлору кишечника. Крім цього в йогурт містяться органічні кислоти, насичені жирні кислоти, мікро- та макроелементи.

Як роблять, як роблять йогурт?

Як роблять йогурт Щоб зробити йогуртСпочатку потрібно молоко очистити від усіх сторонніх бактерій. Потім, в молоко потрібно внести закваску – особливі бактерії, дружні людині, які ферментують молоко, перетворюючи його на йогурт. Щоб бактерії працювали, необхідно забезпечити їм температурні умови.