Ячна крупа, як і перлова, виробляються з ячменю. Ячмінь відноситься до сімейства злаків і вважається найдавнішою культурною рослиною, яка навіть згадується в Біблії. Секрет успіху ячменю у корисності, а й у невибагливості.13 травня 2021р.
Чим корисна та шкідлива ячна каша?
Завдяки наявності харчових волокон та рослинного білка, ячка перетравлюється повільно, створює відчуття ситості, дозволяє уникати перекушування.. Лікарі рекомендують вводити кашу з ячмінної крупи в меню не менше 3 разів на тиждень. Корисні речовини, що містяться в ній, сприяють зниженню рівня глюкози у крові.
Кому не можна ячну кашу?
Крупа ячна: шкода та протипоказання
- целіакія;
- гострі кишкові інфекції;
- дитячий вік до 18 місяців.