Найбільш популярними в'яленими продуктами є вобла, лящ та тарань. Крім того, на виготовлення в'яленої продукції також спрямовують рибця, шемаю, жереха, вусача, барабулю, тюльку, безуго, зубана, мойву, скумбрію, хека, іклакача.

У чому різниця між в'яленою та сушеною рибою?

Сушена чи в'ялена риба: у чому різниця? В'ялена риба виходить трохи вологою, м'якою, прозорою, менш солоною. Після довшого сушіння вона стає сухою, твердою, солоною – це вже сушена риба..

Яку рибу можна сушити?

Підійде карась, ялець, підліщик, окунь, судак, вобла. Сушена (в'ялена) риба – ідеальна закуска до пива. Сушити краще не надто жирну рибу (карась, ялець, підліщик, окунь, судак, вобла). Перш за все рибу потрібно добре промити, потім очистити від нутрощів, луску – не зчищати.