Сидр (фр. cidre, застаріле і просторіччя — буза) — слабоалкогольний напій, одержуваний за допомогою бродіння яблучного, рідше грушевого або айвового соку за допомогою додавання культивованих дріжджів або натуральним способом.

Чому не можна пити сидр?

Оскільки продукт виготовляється із кислих сортів яблук, він має підвищену кислотність. Тому його не слід вживати людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту, таких як виразка або гастрит.

Як роблять справжній сідр?

Сидр проводиться підготовкою та подрібненням яблук. Віджимання мезги виходить яблучний сік, який після фільтрації направляється на бродіння при температурі 25-35С на 12 днів. Далі відбувається освітлення, фільтрація, додавання цукру з винними дріжджами та сидр вирушає на вторинне бродіння близько 14 діб.