Як видно їх технологічної схеми, хлібопекарські дріжджі роблять з мікроскопічних одноклітинних грибків класу сахароміцетів, вирощених у живильному середовищі, що представляє собою очищений розчин меляси з додаванням розчинів фосфоровмісних і азотовмісних солей.

Звідки беруться дріжджі для хліба?

Засівний матеріал для вирощування дріжджів виходить із звичайних пекарських дріжджів Saccharomyces cerevisiae або витримуванням ягід із дріжджовим нальотом (виноград, зливу), розтертих з невеликою кількістю цукру та води (т. н. дикі дріжджі).Похожі

Що таке дріжджі із чого їх роблять?

Дріжджі (Saccharomyces cerevisiae) – це мікроорганізми, що належать до групи одноклітинних грибів, що поєднує близько 1500 видів. Дріжджові клітини мають кулясту або овальну форму, розміром 3-7 мкм у діаметрі. У 1 г живих дріжджів міститься 10 млрд клітин.