Найбільш поширеним джерелом металу є бокситова руда. У цій руді міститься більший відсоток алюмінію, ніж в інших рудах, і отримувати його простіше та дешевше, ніж з інших сполук. Алюмінієвий кухонний посуд виготовляють, як правило, такими методами: штампування, витягування та лиття.

Чому не можна варити в алюмінієвому посуді?

Підвищений вміст алюмінію справді небезпечний для здоров'я людини. При цьому відбуваються незворотні зміни в органах та тканинах, порушення функцій центральної нервової системи, розвиток остеопорозу.

Як зрозуміти, що каструля з алюмінію?

Теплопровідність та плавлення У разі різних ємностей визначити метал можна за допомогою нагрівання. Так, в алюмінієвому посуді звичайна вода доводиться до кипіння досить швидко. За однакових умов (обсяг води, нагрівання) в ємності з нержавіючої сталі цей процес займає набагато більше часу.