Скотч із збалансованим букетом та слабовираженими торф'яними нотами (наприклад, неторф'яні сорти Bruichladdich) п'ють з копченою рибою або дичиною, паштетами з качиної печінки, традиційними стравами шотландської кухні, запеченим або смаженим птахом під грибним соусом..

Чим краще запивати скотч?

З додаванням будь-якої кількості води чи інших напоїв: фруктових соків, коли. Така «вільність» допустима стосовно купажованого скотчу, особливо низької якості. Содове або солодке газування може врятувати майже безнадійний бленд і зробити його смак прийнятним. У складі коктейлів.

У чому п'ють скотч?

На стіл напій найкраще подавати в пляшці і тільки потім розливати його по келихах. Перед тим як відкрити скотч, його трохи збовтують. Тип келиха вибирають залежно від особливостей віскі, але переважно п'ють його з тюльпановидних келихів або тумблерів.