Оселедець чудово поєднується з цибулею, яблуками, кислими ягодами, гірчицею та оцтом. Словом, з будь-якими продуктами, що підкреслюють її смак і пом'якшують жирність. Смачна Оселедець під шубою – невід'ємна частина меню святкового застілля в нашій країні.

Що добре підходить до оселедця?

Зазвичай для солоного оселедця підходить ріпчаста і зелена цибуля, заправки вінегрет – олія та оцет, іноді добре гармонує зелень та мариновані корнішони. На півдні Європи до таких салатів додають каперси, мариновані «стрілки» часнику, яблука – взагалі дивовижна гама смаку, відварена картопля.

Що можна зробити на гарнір до оселедця?

3. Підготовлений та укладений на тарілку або лоток оселедець можна гарнувати свіжими огірками, помідорами, корнішонами, солоними грибами (рижиками чи груздями), вареним буряком, картоплею, морквою, цибулею зеленою чи ріпчастою, каперсами та вареними яйцями.