Як роблять йогурт Щоб зробити йогуртСпочатку потрібно молоко очистити від усіх сторонніх бактерій. Потім, в молоко потрібно внести закваску – особливі бактерії, дружні людині, які ферментують молоко, перетворюючи його на йогурт. Щоб бактерії працювали, необхідно забезпечити їм температурні умови.

Що входить до складу йогурту?

Справжній йогурт складається з натурального молока та закваски, що містить культури болгарської палички та термофільного стрептокока. Однак у різних країнах світу до складу йогурту ставляться по-різному, більш менш суворо.Похожі

Як роблять йогурт коротко?

Сквашування молока проводиться двома видами бактерій – болгарською паличкою (названа так на честь країни, в якій була відкрита) і термофільним стрептококом. В результаті цього процесу лактоза переробляється в молочну кислоту, а продукт набуває характерного для йогурту смак та консистенцію.