Також уражене пліснявою варення можна прокип'ятити – висока температура вб'є грибки. Видаліть цвіль ложкою, коли запаху та смаку її не буде – перелийте варення в сотейник. Додайте цукор (200 г на 1 л варення) і проваріть до появи пінки. Пінку треба зняти і викинути, а варення з'їсти якнайшвидше.24 жовт. 2022р.

Чи можна їсти продукт? Якщо прибрати цвіль?

Зацвілі продукти можна їсти тільки якщо вони спеціально приготовлені з додаванням цвілевих грибків. — наприклад, якщо це блакитний сир дорблю. А ось продукти, що заплісніли через сплив термін придатності або неправильних умов зберігання, вживати в їжу не можна.

Чи можна їсти повидло з пліснявою?

Навіть якщо ви приберете цвіль, прокип'ятіть варення або його заморозите, таке варення може бути заражене токсинами грибка, що "на око" просто не видно. Фахівці радять утилізувати зіпсовані продукти, уражені цвіллю.