Якщо при перевертанні банки кришка здулася, то причину слід шукати у перегріві металу. Постоявши кілька годин, вона набуде природного вигляду. За закрутками уважно спостерігають упродовж місяця. Якщо цей проміжок ніяких відхилень був, можна бути спокійними.

Чи можна їсти консервацію, якщо кришка здулася?

Дані прояви – лише невелика частина те, що відбувається з препаратом всередині ємності. При здутий кришці помутніння може бути. Але якщо ви помітили будь-яку ознаку, таку консервацію краще відразу відставити. На смак та на запах можна, можливо не дізнатися про наявність токсину у продукті.

Чому після закочення банок кришки здуваються?

При консервації в побутових умовах неможливо підняти температуру консервованого продукту вище 100 ° С. До 100 ° С бактерії, їх суперечки та інші мікроорганізми зберігаються в життєздатному вигляді, які за певних умов живуть, розмножуються. Через цей банк здувається і кришку зриває.