У каструлі закип'ятіть воду: рідини потрібно вдвічі більше, ніж овочі. Викладіть гарбуз в окріп, посоліть до смаку і варіть під кришкою на невеликому вогні приблизно 20 хвилин, поки шматочки не стануть м'якими.

Її можна запікати, готувати на пару, на грилі, у фритюрі, її можна гасити, варити, коптити. З нею готують салати, закуски, супи, її використовують як гарнір, основну страву і навіть додають в десерти, наприклад, в морозиво і креми. Я навіть не уявляю, з чим гарбуз не може поєднуватися.

У гарбуза корисна кожна її частина: м'якоть, кірки та насіння. Плід багатий на клітковину, вітамін А (іменно каротин робить її такою привабливо помаранчевою), а також С, В, В2, Е, РР, Т. Гарбуз м'яко очищає організм, виводить зайву вологу, допомагає покращити травлення.