40 хвилин Тултирму кладуть у теплу воду або бульйон, а коли вода починає закипати, ковбасу потрібно в кількох місцях проколоти, щоб вона не луснула, і варити на повільному вогні близько 40 хвилин. До столу тултирму слід подавати в гарячому вигляді, нарізавши кружальцями завтовшки 3-4 сантиметри.

Тултирма (башк. Тултирма, від баш. тултиріу — «начиняти, наповнювати»), також відома як буят (башк. бөйәт) — башкирська національна страва, що є вареною ковбасою з ліверу свійських тварин (частіше коня, рідше птахів).

Щоб зварити тутирму, наповнити велику каструлю водою. Довести до кипіння, додати сіль, чорний перець та лавровий лист. Тутирму прив'язати до качалці і покласти качалку на каструлю з окропом так, щоб ковбаски повністю опинилися у воді. Варити на середньому вогні близько 10 хвилин.