Скільки потрібно желатину на 400 г сметани?

Желатин слід взяти з розрахунку 20 грамів на 400 г сметанного продукту. Щоб приготувати желе зі сметани, потрібно залити желатин склянкою теплої води. Цукор покласти в сметану і ретельно розмішати, щоб не залишилося крупинок. Потім з'єднуємо обидві приготовлені суміші та ретельно перемішуємо.

Що зробити, якщо желе не застигло?

Ситуацію можна виправити, якщо знати простий кулінарний лайфхак. Щоб урятувати готове, але рідке желе, його потрібно підігріти та додати більше желатину. Поставте желатинову масу на повільний вогонь та доведіть до теплого стану. Потім додайте сухий желатин, постійно помішуючи, щоб він розчинився повністю.