Щоб вафлі не прилипали до вафельниці, добре розігрійте плитку протягом 5-10 хвилин перед готуванням. Змасти поверхню рослинною або оливковою олією і злегка присип борошном. Поступово розподіли тісто силіконовою лопаткою за формою.

Порада: не забувайте змащувати вафельницю вершковим або олією.

Щоб вафлі не відволожилися, відразу після готування розклади їх на паперову серветку і дай охолонути. Після скла стопкою, прокладай кожну вафлю з обох сторін пергаментним папером. Не прибирай вафлі у целофановий пакет і тим більше не клади їх із здобними виробами: вафлі перестануть хрумтіти і стануть м'якими.

звичайну вафельницю перед початком випічки потрібно змастити (я завжди соняшниковою олією змащую) – пензликом силіконовим, а раніше бинтиком складеним; потім розжарити. якщо пластини чистенькі, змащувати доведеться кілька разів за час випікання.