Після того, як вода закипіла, у каструлю засипаються заморожені пельмені. Їх слід помішувати до того часу, поки пельмені не спливуть. Якщо їх не заважати, пельмені ризикують прилипнути до каструлі. Щоб пельмені не розварилися, після того, як вони спливуть, вогонь потрібно зменшити, щоб вода перестала вирувати.20 Sept 2017

Кидайте пельмені не в окріп, а в момент, коли з дна каструлі почнуть підніматися перші бульбашки (температура води 50-60 ° С). Після занурення у воду помішуйте пельмені шумівкою, щоб вони не прилипли до дна. Коли вода закипить, додайте склянку холодної води в каструлю і дочекайтеся повторного закипання.

5 причин, через які пельмені, вареники і равіолі розвалюються при варінні Перша: занадто довге варіння! Час з моменту опускання пельменів чи вареників до моменту закипання критично важливо! Якщо вода довго закипатиме, то час приготування значно збільшиться, а пельмені або вареники можуть розваритися.

Експерти кажуть, що заморожені пельмені відносно сухі та не пластичні, тому в окропі вони просто лопаються і злипаються. Як правильно варити пельмені Щоб цього уникнути, кидати пельмені потрібно не в окріп, а в гарячу воду.