Незрілі ківі можна просто залишити за кімнатної температури, але краще в коробці або паперовому пакеті, щоб врятувати від прямих сонячних променів.. Двох-трьох днів вистачить, щоб плоди стали солодшими і м'якшими, протягом цього терміну можна регулярно їх перевіряти, забираючи найстигліші.2 серп. 2022р.

Що робити, якщо ківі твердий і кислий?

Потрібно покласти ківі в пакет разом із зрілими яблуками (2 штук буде цілком достатньо). Тепер пакет зав'яжіть і залиште за кімнатної температури. Господині обіцяють, що через 1-2 дні навіть найкисліші плоди стануть солодкими, м'якими та смачними.

Чи можна їсти дуже м'який ківі?

На дотик дозрілий ківі повинен бути твердуватий, але не дуже, тому що це може бути ще не дозрілий плід. Сильно м'який ківі може бути вже перезрілим і не смачним. Місце плодоніжки сухе і при натисканні на неї не повинен виступати сік – інакше це ознака зіпсованого плоду.