Скільки солі на 1 кг м'яса для копчення?

Норма солі 1 кг. м'яса або риби складає 2,3% (Радянський ГОСТ). Чим довше коптиться або в'яли продукти, тим більше посилиться концентрація солі. Якщо солі буде недостатньо, продукти просто не повністю просоляться.

Як коптити баранину в домашніх умовах?

Як приготувати "Бараніна гарячого копчення"

  1. Бараніну (Плечо) промиваємо, просочуємо насухо паперовими рушниками. Потім у мисочці готуємо суміш із спецій та оливкової олії. …
  2. Тепер коптимо м'ясо. Дно коптильні застилаємо фольгою, розсипаємо вологу тирсу. …
  3. Бараніна повинна відпочити перед подачею хоча б 20 хвилин.