Як за старих часів готували ріпу?

Гуртку готували дуже просто: у киплячу воду закидали нарізану ріпу та трохи інших овочів, а потім варили. А ось ріпниця — страва цікавіша: для неї варену або парену ріпу розминали, змішували з крупою, а іноді навіть із солодом, заливали водою і ставили в російську піч нудитися на годину-другу.

Що до смаку нагадує ріпа?

Смак у ріпи яскравий, трохи гоструватий – і російський. Сильною ароматикою вона нагадує редьку, але, на щастя, цей запах легко забирається: якщо свіжу ріпу нарізати на тонкі часточки, присмажити рослинною олією та лимонним соком, то аромат вивітриться дуже швидко, а залишиться смачний і хрумкий нейтральний овоч.