Якщо жовток не дуже великий, то відокремити його від білка можна за допомогою порожньої пляшки. Стисніть пляшку і піднесіть шийку до жовтку. Жовток легко втягується всередину пляшки, а білок залишається цілим. Потім жовток можна легко видавити в окрему миску.19 травня 2022р.

Як залишити лише жовток?

Тупою частиною ножа чи вилкою потрібно надбити шкаралупу по центру яйця, відкласти «зброю», впевнено розламати яйце на дві частини. Тим самим частина білка потрапляє відразу в миску, а жовток необхідно притримати половинкою шкаралупи. Найпростіший – скласти човником долоню і перелити туди вміст шкаралупи.

Як правильно відокремити жовток?

Виделкою або тупою стороною ножа розбийте яйце посередині над мискою для білків, руками обережно розділіть шкаралупу на половинки. Слідкуйте, щоб жовток залишився в одній із них. Переливайте його з однієї половинки шкаралупи до іншої, поки весь білок не стіче. Перекладіть чистий жовток у другу ємність.