Як роблять морозиво коротко?

Технологічний процес виробництва морозива включає наступні етапи:

  1. Підготовка суміші. На цьому етапі рідку водно-молочну базу, яку попередньо нагрівають до 40-45°С, вводяться сухі компоненти.
  2. Фільтрування. …
  3. Пастеризація. …
  4. Гомогенізація. …
  5. Охолодження. …
  6. Дозрівання продукту. …
  7. Фризерування. …
  8. Загартовування.

Як за старих часів робили морозиво?

Ласощі, що віддалено нагадують сучасне морозиво, були відомі на Русі з давніх-давен. Взимку на ярмарках продавали заморожене молоко у вигляді дрібних гуртків. З них ножем зрізали стружку, яку потім їли з млинцями або кашею, змішували з медом, варенням, родзинками.