Як правильно засолити товстолоба для копчення?

Солять товстолобика мокрим або сухим способом – обидва підходять для гарячого та холодного копчення. При сухому методі посолу тушки натирають сумішшю спецій та солі, укладають у ємність, відправляють у холодильник. Солі не потрібно шкодувати – риба не вбере більше, ніж потрібно. Але наперед слід підготувати не менше 50 г на 1 кг.

Як правильно приготувати рибу?

Для гарячого копчення риби розпорошіть, залишаючи голову і луску, тому що в готовому вигляді вона вийде привабливішою і менш сухою. Після потрошення та промивання посипте рибу сіллю (з розрахунку 1 столова ложка солі на 1 кг риби) або рибними спеціями на солі і залиште на 2-3 години для просолювання.