Як правильно приготувати калмицький чай?

Інструкція приготування

  1. Чай розім'яти/розрізати, потовкти. …
  2. Влити трохи молока, довести до кипіння. …
  3. Додати сіль, спеції.
  4. Проварити 5-7 хвилин|мінути|. …
  5. За звичаєм зачерпувати ополоником чай і виливати назад у каструлю з невеликої висоти. …
  6. Напій процідити.
  7. Подавати у великих піалах, зі шматочком вершкового масла|мастила|.

Похожі

Навіщо калмики додають сіль у чай?

У старовинних рецептах до складу напою обов'язково входив курдючний жир, але пізніше його замінили вершковим маслом. Замість цукру завжди використовують сіль, також, залежно від смакових уподобань та місцевих звичаїв, до чаю додають лавровий лист, мускатний горіх, гвоздику, чорний перець або інші спеції.