Баклажани нарізають і опускають у каструлю із холодною підсоленою водою. Так як баклажани у воді не тонуть, доведеться притопити їх за допомогою гніту. Півгодини такої «ванни», і вся гіркота з баклажанів йде. Залишиться їх сполоснути, віджати від надлишку води і приступити безпосередньо до готовки. 2014р.

Скільки вимочувати баклажани, щоб пішла гіркота?

Мокрий спосіб видалення гіркоти передбачає, щоб нарізані баклажани замочити на 30 хвилин у підсоленій воді (1 ст. л солі на 1 літр води). Баклажани в такій воді виринають, тому притисніть зверху шматочки баклажанів блюдцем. Після вимочування промийте баклажани під проточною водою.

Як прибрати зайву гіркоту?

Якщо гіркота з'являється в роті після їди або фізичних вправ, зокрема нахилів, необхідно змінити режим харчування, скоротивши час між їдою та зменшивши порції. Не слід відразу ж після їди лягати або робити нахили.