Навіщо запікати курку на солі?

Весь зміст цього рецепта в тому, що в духовці створюється така собі "соляна сауна". Сіль забирає зі шкіри вологу, та стає сухою та хрумкою і вкриває курку як пергамент, не даючи волозі випаруватися з м'яса.. М'ясо залишається дуже соковитим та ніжним, а надлишки вологи та сік накопичується в животі у курки.

Скільки часу потрібно запікати курку в духовці?

90 хвилин У форму для запікання, змащену олією, вниз грудкою викласти курку, змастити маринадом і перевернути грудкою, зверху теж натерти маринадом. Дати курці 1 годину промаринуватися. 4. Потім поставити курку в розігріту до 180 градусів духовку та запікати 60-90 хвилин до готовності та золотистої скоринки.