Просто постукайте пальцями по шкірці граната і прислухайтеся: стиглий і соковитий фрукт відгукнеться дзвінко, а перезрілий або зелений — глухо. Ще один спосіб – легенько стисніть гранат у руках. Якщо почуєте характерний хрускіт, ніби плід розламали, то ви тримаєте стиглий фрукт. Кожура.8 сент. 2022 р.

Який поганий гранат?

Якщо шкірка виглядає надто сухою, то великий ризик придбати торішні гранати з несмачними зернами без соку.. Поторкайте гранат рукою. Якщо шкірка злегка шорстка, то сміливо купуйте. Гладка, мов волога шкірка може говорити про те, що плід зривали з дерева недозрілим, він просто не встиг насититися соками.

Як зрозуміти кислий чи солодкий гранат?

Колір та розмір зерен Дрібні зерна бувають у недозрілих плодів та кислих сортів, великі – у солодких та стиглих. Чим дрібніше зерна, тим кисліше смак гранату. Кислі можна використовувати для домашніх соків та соусів. Якщо зерна великі та чорні, можете сміливо брати – плід буде солодким.