Основні етапи травлення

  • Механічна та хімічна обробка їжі
  • Всмоктування простих поживних сполук
  • Транспорт простих поживних сполук
  • Засвоєння простих з'єднань
  • Видалення неперетравлених залишків

Процес травлення включає змішування їжі з шлунковим соком і її переміщення через шлунково-кишковий тракт. У ході цього переміщення вона розбирається на складові, що використовуються потреби організму. Травлення починається в роті – при пережовуванні та ковтанні їжі.

Основні етапи травлення включають:

  1. механічну та часткову ферментну обробку їжі в ротовій порожнині;
  2. проковтування та транспортування харчової грудки стравоходом;
  3. шлункове перетравлення;
  4. тонко- та товстокишковий етапи процесу травлення;
  5. накопичення та подальшу евакуацію калових мас.